Activaovereenkomsten

Elke onderneming beschikt over activa. Onder activa op de balans staan de bezittingen en vorderingen van de onderneming. In sommige gevallen worden bij bedrijfsovernames alleen de activa overgedragen. Activa kan op ieder moment worden overgedragen. Zo vindt een doorstart na faillissement van een onderneming doorgaans plaats door middel van een activa transactie. De koper wil immers niet ook de schulden overnemen. Bij de overdracht van de activa moeten heldere afspraken worden gemaakt. Dat gebeurt in een activaovereenkomst.

Activa-passiva overeenkomst

Bij een activa-passiva transactie worden de activa en de passiva van de vennootschap verkocht. De passiva van de onderneming zijn de schulden, denk aan de hypotheek op het pand en (in het geval van een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap) het aandelenkapitaal. Omdat ook de activa-passiva transactie een koopovereenkomst is, dienen de afspraken daaromtrent te worden vastgelegd in een activa-passiva overeenkomst.

De contractenrecht advocaten van CKH begeleiden u van A tot Z

Bij CKH werken de advocaten die zijn gespecialiseerd in het contractenrecht en het ondernemingsrecht nauw met elkaar samen. Dit zorgt ervoor dat de contractenrecht advocaten van CKH met u meedenken en u voorzien van helder advies over de inhoud van uw activaovereenkomst. CKH Advocaten heeft bovendien jarenlange ervaring in het onderhandelen over de voorwaarden waaronder de activa moet worden overgedragen. Op die manier vindt u bij CKH Advocaten altijd de bescherming die u nodig heeft.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. K. Meijer

ADVOCAAT

Bel ons direct! 072 511 40 32