Registreermijnmerk

Loopt u met een idee rond voor een dienst of een product en wilt u hiervoor een merknaam laten registreren en beschermen? Of wilt u uw bestaande merk(en) vastleggen en genieten van merkbescherming? Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. kan voor u uw merk deponeren, registreren en beschermen. Op deze manier hoeft u zich niet langer zorgen te maken dat iemand misbruik maakt van uw harde werk.

Wat is merkregistratie?

Met merkregistratie legt u uw ondernemingsideeën vast en voorkomt u dat anderen met uw merk aan de haal gaan. Heeft u al een sterke handelsnaam, productnaam, logo, merk en/of model voor uw idee? Merkenbureau Registreermijnmerk adviseert en ondersteunt u bij het registratieproces. Laat gratis een merkonderzoek doen om te bepalen of uw merk geregistreerd kan worden. Na een succesvolle registratie wordt uw merk opgenomen in het merkregister. Vanaf dat moment is uw merk beschermt en kunnen andere uw merk terugvinden.

Waarom uw merk registreren?

Zonder merkregistratie heeft u geen merkrechten of merkbescherming. Dit heeft u alleen wanneer uw merk ingeschreven staat in het officiële merkregister. De kans is anders groot dat concurrenten de markt op gaan met uw ideeën. Bij merkregistratie legt u alles vast wat u dierbaar is. Alvorens u hiermee start, is een merkonderzoek geadviseerd. Hiermee sluit u uit dat uw merk of model al bestaat en u derden niet in de weg staat.

Gratis merkonderzoek door Registreermijnmerk

Een merkonderzoek is noodzakelijk om vast te stellen of uw merk te gebruiken is. Merkenbureau Registreermijnmerk kan een gratis onderzoek voor u uitvoeren. Uit een gratis merkonderzoek kan blijken dat uw merk al gebruikt wordt door een organisatie, in dat geval kijkt het merkenbureau samen met u naar passende oplossingen. Samen met hen komt u altijd tot een oplossing die ervoor zorgt dat u geen extreme juridische procedures hoeft te ondervinden.

De uitvoering van een gratis merkonderzoek door Registreermijnmerk is standaard aan de orde. Enkel wanneer het merkonderzoek extern uitgevoerd moet worden, is er sprake van mogelijke kosten. Dit bespreken zij uiteraard vooraf met u. Een extern merkonderzoek is gevraagd wanneer er extra zekerheid over de merkbeschikbaarheid vereist is. In samenwerking met betrouwbare (internationale) partners zal het Registreermijnmerk dit onderzoek voor u realiseren en u volledig op de hoogte houden van dit proces.

Merk registreren in de Benelux

Wanneer u een merk heeft ontwikkeld kunt u deze in de Benelux laten registreren. Een merkregistratie in de Benelux realiseert u bij het BBIE. Dit is het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Een merkregistratie in de Benelux betekent dat u allerlei rechten ontvangt voor uw merk, waar u in de aangesloten landen mee mag ondernemen. Merkenbureau Registreermijnmerk gaat graag met u rond de tafel zitten om dit te kunnen realiseren.

Europese registratie

Naast een merkregistratie in de Benelux bij de BBIE, kunt u uw merk ook registreren binnen de Europese Unie. U klopt dan aan bij het EUIPO, het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie. Het verloop van de Europese registratie duurt langer dan de Benelux registratie.

Bij een merkregistratie binnen het EUIPO loopt u de volgende stappen door:

  1. (Gratis) Merkonderzoek
  2. Bepaling van de merkklasse
  3. Merk indienen
  4. Merkcontrole (eventuele mogelijkheid tot merkbezwaar)
  5. Merkregistratie

Vrijblijvend merkonderzoek laten verrichten? Neem contact op

Wilt u meer weten over het EUIPO, BBIE of merkonderzoek? Of heeft u alle ideeën voor uw merk al paraat en maakt u liever direct een afspraak met een van onze advocaten? Vul dan ons contactformulier zo uitgebreid mogelijk in en wij komen zo snel mogelijk met een reactie.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialisten