Tarieven & voorwaarden

Home > Over ons > Tarieven & voorwaarden

Tarieven & voorwaarden

CKH Advocaten hanteert geen vaste prijstarieven, maar stelt deze afhankelijk van een aantal factoren. De behandelend advocaat zal u daarover nader informeren. Van belang zijnde factoren zijn bijvoorbeeld: ervaring en specialisatie, de aard van de zaak en het belang daarvan, alsmede de haast die met de zaak geboden is.

Gefinancierde rechtshulp

In voorkomende gevallen kunt u op basis van uw inkomen en vermogen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp. Op verzoek krijgt u dan een advocaat ‘toegevoegd’ door de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat de overheid een deel van de advocaatkosten betaalt; zelf betaalt u alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Wanneer u van tevoren een verwijzing vraagt bij het Juridisch Loket, krijgt u een korting op deze eigen bijdrage.
Ons kantoor werkt op basis van een High Trust contract samen met de Raad voor Rechtsbijstand.

Extra kosten

Zowel in betalende als toegevoegde zaken zult u in een eventuele procedure griffierecht verschuldigd kunnen zijn, en komen er mogelijk kosten bij van uittreksels uit het bevolkingsregister. Ook de kosten van in overleg met u in te schakelen externe adviseurs, zoals bijvoorbeeld een accountant of een notaris, komen voor uw eigen rekening.

Los van het vorenstaande is het mogelijk dat uw rechtsbijstandsverzekering de kosten dekt. Check hiervoor uw polisvoorwaarden. Bij een aantal maatschappijen worden advocaatkosten en externe bijkomende kosten (tot een bepaald bedrag) vergoed.

Rechtsbijstandverzekering

Indien u een rechtsbijstandsverzekeraar heeft kunt u vaak ‘gratis’ (zonder dat u zelf advocaatkosten betaalt) rechtsbijstand ontvangen, een en ander in het kader van uw vrije advocaatkeuze. Informeer hierover bij uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Algemene voorwaarden

CKH Advocaten  hanteert algemene voorwaarden, welke per vestiging verschillend kunnen zijn. Klik hier onder voor de toepasselijke algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden

Bel ons direct! 072 511 40 32