Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is continu in beweging, net als de zakelijke wereld en bedrijven om ons heen. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op, vooral voor bedrijven en ondernemers. Een ondernemingsrecht advocaat speelt in op deze ontwikkelingen.

Juridisch advies nodig? Neem vandaag nog contact op!

Een goede ondernemingsrecht advocaat beschouwt zichzelf als uw bedrijfsadvocaat. Hij kent uw bedrijf door en door, denkt met u mee en coacht u waar dat nodig is. De advocaat dient in hoge mate te beschikken over ondernemende en doortastende competenties.

De advocaat  ziet kansen en mogelijkheden voor de bedrijven en ondernemers die hij bijstaat. Wij, CKH Advocaten zien kansen en mogelijkheden voor alle bedrijven en ondernemers die wij bijstaan!

Ondernemingsrecht Nederland

In Nederland wordt het ondernemingsrecht vaak onderverdeeld in het vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht. Rechtspersonenrecht gaat over alle rechtspersonen, terwijl het vennootschapsrecht gaat over de naamloze vennootschap en besloten vennootschap. Afhankelijke van uw onderneming kan de juiste structuur bepaald worden. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij staan u bij op alle vlakken door middel van onze kennis op het gebied van ondernemingsrecht en onze jarenlange ervaring.

Wij zijn uw persoonlijke CKH en wij garanderen u dat u kunt rekenen op eerlijk en transparant advies. Zo weet u precies waarom bepaalde keuzes de beste zijn en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Dit leggen wij u vervolgens met plezier uit. Ons streven is om elke samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen, waardoor beide partijen er jarenlang van kunnen profiteren.

Ondernemingsrecht advies bij reorganisatie en bedrijfsovername

‘Regeren is vooruitzien’ en ‘beter voorkomen dan genezen’: dat is het credo van een goede advocaat ondernemingsrecht. Onze advocaten ondernemingsrecht handelen en opereren volledig vanuit deze gedachte. Het maakt niet uit wat de situatie betreft, denk aan een reorganisatie, aandeelhoudersgeschil, fusie, bedrijfsovername of de advisering van rechtspersonen, zoals besloten vennootschappen en naamloze vennootschappen

De ondernemingsrecht advocaten van CKH Advocaten zijn bedreven en bevlogen. Zij kennen het vennootschapsrecht en het bedrijfsrecht als geen ander, zij weten de weg.

Een aandeelhouder of vennoot uitkopen?

Onze ondernemingsrecht advocaten bieden advies en begeleiding in elk stadium van het gehele proces. Of het nu gaat om een aandeelhouder die zichzelf wil uitkopen of over vennoten die de samenwerking willen beëindigen. CKH Advocaten beschikt over de juiste kennis om dit proces soepel te laten verlopen.

Ontslag van een bestuurder

Zit u in een situatie waarbij een bestuurder ontslagen dient te worden? Dan spelen niet alleen ondernemingsrechtelijke aspecten, maar ook arbeidsrechtelijke aspecten een belangrijke rol. Het gehele proces van het ontslaan van een bestuurder kan redelijk ingewikkeld zijn aangezien er een mogelijkheid is dat er meerdere banden verbroken moeten worden. Denk aan het feit dat bestuurder niet alleen statutair bestuurder is, maar ook een arbeidsrechtelijke relatie bezit tot de vennootschap. Onze advocaten zijn in beide rechten thuis, waardoor een ontslag vanuit beide perspectieven kan worden beoordeeld.

Inschakelen van een ondernemingsrecht advocaat

Het vak ondernemen is alles behalve simpel, er komt namelijk veel bij kijken. Wees daarom niet passief op het aanvragen van advies over lastige vraagstukken die behoren tot het ondernemerschap. Onze ondernemingsrecht advocaten kunnen wij u onder andere  begeleiden en adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Insolventierecht
  • Mededingingsrecht
  • Contracten en algemene voorwaarden
  • Oprichten van personenvennootschappen
  • Herstructureren of inrichten van bedrijven
  • Gerechtelijke procedures

Naast de bovenstaande aspecten en het eerder genoemde advies bij reorganisatie en bedrijfsovername beschikken wij over de kennis van vele andere rechtsgebieden, waarin wij u kunnen bijstaan. Bent u op zoek naar advies over een ander rechtsgebied? Bekijk dan al onze rechtsgebieden.

In contact komen met onze ondernemingsrecht advocaten

Heeft u enkele vragen over waar onze advocaten ondernemingsrecht u in kunnen bijstaan of over CKH Advocaten zelf? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We beschikken over diverse vestigingen in Alkmaar, Amsterdam en Hoorn. U kunt telefonisch contact opnemen via: 072-5114032. Stuurt u liever een e-mail? Dan kunt u e-mailen naar info@ckh-advocaten.nl. Wij staan voor u paraat!

Ondernemingsrecht gebieden

Onze Ondernemingsrecht specialisten