Ondernemingsrecht

Home > Rechtsgebieden > Ondernemingsrecht

AUTOMATIC HEADING

Het ondernemingsrecht is continu in beweging, net als de zakelijke wereld en bedrijven om ons heen. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op, vooral voor bedrijven en ondernemers. Een ondernemingsrecht advocaat speelt in op deze ontwikkelingen 

Een goede ondernemingsrecht advocaat beschouwt zichzelf als uw bedrijfsadvocaat. Hij kent uw bedrijf door en door, denkt met u mee en coacht u waar dat nodig is. De advocaat dient in hoge mate te beschikken over ondernemende en doortastende competenties.  

De advocaat  ziet kansen en mogelijkheden voor de bedrijven en ondernemers die hij bijstaat. Wij, CKH Advocaten zien kansen en mogelijkheden voor alle bedrijven en ondernemers die wij bijstaan!

Ondernemingsrecht Nederland

In Nederland wordt het ondernemingsrecht vaak onderverdeeld in het vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht. Rechtspersonenrecht gaat over alle rechtspersonen, terwijl het vennootschapsrecht gaat over de naamloze vennootschap en besloten vennootschap. Afhankelijke van uw onderneming kan de juiste structuur bepaald worden. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij staan u bij op alle vlakken door middel van onze kennis op het gebied van ondernemingsrecht en onze jarenlange ervaring.

Ondernemingsrecht advies bij reorganisatie en bedrijfsovername

‘Regeren is vooruitzien’ en ‘beter voorkomen dan genezen’: dat is het credo van een goede advocaat ondernemingsrecht. Onze advocaten ondernemingsrecht handelen en opereren volledig vanuit deze gedachte. Het maakt niet uit wat de situatie betreft, denk aan een reorganisatie, aandeelhoudersgeschil, fusie, bedrijfsovername of de advisering van rechtspersonen, zoals besloten vennootschappen en naamloze vennootschappen

De ondernemingsrecht advocaten van CKH Advocaten zijn bedreven en bevlogen. Zij kennen het vennootschapsrecht en het bedrijfsrecht als geen ander, zij weten de weg.

Een aandeelhouder of vennoot uitkopen?

Onze ondernemingsrecht advocaten bieden advies en begeleiding in elk stadium van het gehele proces. Of het nu gaat om een aandeelhouder die zichzelf wil uitkopen of over vennoten die de samenwerking willen beëindigen. CKH Advocaten beschikt over de juiste kennis om dit proces soepel te laten verlopen.

Ontslag van een bestuurder

Zit u in een situatie waarbij een bestuurder ontslagen dient te worden? Dan spelen niet alleen ondernemingsrechtelijke aspecten, maar ook arbeidsrechtelijke aspecten een belangrijke rol. Het gehele proces van het ontslaan van een bestuurder kan redelijk ingewikkeld zijn aangezien er een mogelijkheid is dat er meerdere banden verbroken moeten worden. Denk aan het feit dat bestuurder niet alleen statutair bestuurder is, maar ook een arbeidsrechtelijke relatie bezit tot de vennootschap. Onze advocaten zijn in beide rechten thuis, waardoor een ontslag vanuit beide perspectieven kan worden beoordeeld. 

Inschakelen van een ondernemingsrecht advocaat

Het vak ondernemen is alles behalve simpel, er komt namelijk veel bij kijken. Wees daarom niet passief op het aanvragen van advies over lastige vraagstukken die behoren tot het ondernemerschap. Onze ondernemingsrecht advocaten kunnen wij u onder andere  begeleiden en adviseren over de volgende onderwerpen: 

  • Insolventierecht
  • Mededingingsrecht
  • Contracten en algemene voorwaarden
  • Oprichten van personenvennootschappen
  • Herstructureren of inrichten van bedrijven
  • Gerechtelijke procedures 

Naast de bovenstaande aspecten en het eerder genoemde advies bij reorganisatie en bedrijfsovername beschikken wij over de kennis van vele andere rechtsgebieden, waarin wij u kunnen bijstaan. Bent u op zoek naar advies over een ander rechtsgebied? Bekijk dan al onze rechtsgebieden.

In contact komen met onze ondernemingsrecht advocaten

Heeft u enkele vragen over waar onze advocaten ondernemingsrecht u in kunnen bijstaan of over CKH Advocaten zelf? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We beschikken over diverse vestigingen in Alkmaar, Amsterdam en Hoorn. U kunt telefonisch contact opnemen via: 072-5114032. Stuurt u liever een e-mail? Dan kunt u e-mailen naar info@ckh-advocaten.nl. Wij staan voor u paraat!

Fusies & Overnames

Fusies en overnames, ook wel mergers and acquisitions genoemd, vormen een wezenlijk onderdeel van het ondernemingsrecht. De fusie- en overnamemarkt is namelijk altijd in beweging. Dagelijks vinden er overnames van bedrijven of ondernemingen plaats. De actieve

Lees meer

Due Diligence

Bij fusies en overname van een bedrijf staat het due diligence onderzoek centraal. Due diligence richt zich op het vaststellen van de juistheid van aan de koper of verkoper gepresenteerde informatie. Due diligence is vooral

Lees meer

BV oprichten

Wilt u een BV oprichten? Als u een bedrijf opricht, kunt u kiezen voor de BV als rechtsvorm. Voordeel van de BV is dat het een rechtspersoon is, een zelfstandige entiteit. In beginsel is daardoor

Lees meer

NV oprichten

Een NV oprichten? Het (Naamloze Vennootschap of Naamloos Vennootschap) is een vennootschap waarvan het kapitaal is verdeeld in aandelen, net als bij een BV. Wat is dan het verschil? Waarom zou u een eigen NV

Lees meer

Stichting/Vereniging oprichten

AUTOMATIC HEADING Wilt u een bepaald maatschappelijk, sociaal of ideëel doel realiseren, zoals natuurbehoud, hulp aan andere mensen of de verspreiding van cultuur? En heeft u daarvoor vermogen beschikbaar? Dan kunt u een stichting oprichten.

Lees meer

Aandeelhoudersgeschillen

Soms kan het oorlog zijn tussen aandeelhouders onderling. Aandeelhoudersgeschillen en aandeelhoudersconflicten kunnen hoog oplopen en gaan vaak direct ten koste van een vennootschap. In zo’n geval is ingrijpen gewenst, zeker wanneer een duidelijk afsprakenkader ontbreekt,

Lees meer

Reorganisatie

Soms moet u als ondernemer een beslissing nemen over de toekomst van uw bedrijf. Meestal als het enige tijd structureel slecht gaat en soms juist omdat de resultaten en de groei ‘door het dak gaan’.

Lees meer


Onze specialisten op dit rechtsgebied

Bel ons direct! 072 511 40 32