Sport & Media

De sector Sport & Media is voortdurend in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Dat heeft mede te maken met een sterke professionaliseringsslag die veel sportondernemingen/verenigingen de laatste jaren hebben doorgemaakt en doorgevoerd. En dat geldt uiteraard voor de (top)sporters zelf, ook zij zijn zich steeds meer gaan professionaliseren en ontwikkelen. Daarnaast hebben deze ondernemingen/verenigingen en sporters in toenemende mate te maken met maatschappelijke ontwikkelingen, zowel voor de profsport als de amateursport. Daarbij speelt digitalisering ook steeds meer een prominentere rol.

Juridisch advies nodig? Neem vandaag nog contact op

Advocaten op top(sport) niveau

In de praktijk is gebleken dat er door dit alles een toenemende behoefte bestaat aan advisering en begeleiding op juridisch gebied. Bijvoorbeeld op gebied van contractbegeleiding, sponsoring, onrechtmatige publicaties, investeringen, financieringen, organisatie van mediarechten, bescherming van intellectueel eigendom, concurrentiebewaking, beslechting van geschillen met contractspartijen et cetera. Dat maakt het dan ook, dat deze sector omgeven is door zeer uiteenlopende rechtsgebieden, waarvoor specialistische kennis noodzakelijk is. En vooral ook ervaring en bekendheid met (top)sporters en (top)sportondernemingen. De advocaten en juristen van CKH Advocaten weten daar alles van, meerdere van hen hebben zelf op topsportniveau gesport. Zij weten als geen ander dat advocatuur bedrijven ook topsport is.

Advocaat sport & media sector

CKH Advocaten begeleidt veelvuldig bekende sporters uit onder meer de voetbal-, wielren-, schaats- en vechtsportwereld. En wat te denken van mensen die op het allerhoogste niveau actief zijn in de esport wereld. Onze specialisten weten als geen ander wat er juridisch om de hoek komt kijken bij de advisering en begeleiding van (top)sporters en wat voor hen van belang is. Daarbij is vooral ook het toverwoord: ontzorgen. Zij de focus op de topprestatie, wij de focus op het dichttimmeren van hun contracten. En uiteraard is dat feitelijk niet anders in het geval van de advisering en begeleiding van sponsoren, adverteerders, (software-)ontwikkelaars, verenigingen, sportmanagementbedrijven em sportondernemingen.

Advocatuur bedrijven vandaag de dag is vooral ontzorgen en ontlasten, zodat de cliënt zich met de eigen zaken en business kan bezig houden.

Rechtsgebieden bij deze sector

Onze Sport & Media specialisten