Mediarecht

Een foto plaatsen op social media, kijken naar een film in de bioscoop, een tijdschrift lezen: het heeft allemaal te maken met media en entertainment. Door de snelle ontwikkeling van internet en social media zijn het mediarecht en het entertainmentrecht belangrijker dan ooit tevoren. De opkomst van social media en de snelle technologische ontwikkelingen van internet zorgen er ook voor dat de manier waarop wordt omgegaan met media en entertainment blijvend is veranderd. Een filmpje is al snel gemaakt en op social media gedeeld, wat negatieve gevolgen kan hebben voor zowel particulieren als ondernemingen.

Juridisch advies nodig? Neem vandaag nog contact op!

Een uiting op internet, zoals het schrijven van een recensie of het uploaden van een filmpje, valt onder de vrijheid van meningsuiting. Als u of uw onderneming wordt geconfronteerd met negatieve publicatie of wanneer uw portret onrechtmatig wordt gebruikt, kunt u daartegen optreden. Een media advocaat kan u hier goed in bijstaan. De vrijheid van meningsuiting is namelijk niet onbeperkt. Neem in zo’n geval contact op met CKH Advocaten. De in het media- en entertainmentrecht gespecialiseerde advocaten van CKH weten precies of, en zo ja hoe, u hiertegen kunt optreden.

Wat is mediarecht?

Alledaags krijgt men ermee te maken; het mediarecht. De media speelt een belangrijke rol in onze huidige samenleving. Zowel online- als offline media zijn niet meer weg te denken. Het huidige mediabeleid zorgt ervoor dat men overal informatie kan vinden en verspreiden en dit kan effect hebben op uw privacy.

Wij spreken over mediarecht als verzamelnaam voor diverse rechtsgebieden. Deze rechtsgebieden omvatten alles wat met media te maken heeft en dat maakt het mediarecht tevens complex. Mediarecht omvat de volgende afgeleide, gespecialiseerde rechtsvormen: grondrechten, privacyregels, internetrecht, auteursrecht, portretrecht, onrechtmatige publicaties van media en contractrecht. Al deze rechtsvormen hebben gemeen dat men tevens te maken heeft met vrijheid van meningsuiting. Dit is met betrekking tot het mediarecht een belangrijke grondwet. Niet elke vorm van meningsuiting is gewenst, denk hierbij aan racisme of grof taalgebruik. Om te voorkomen dat deze misbruikt worden zijn er diverse wetten- en regelgevingen waar onze media advocaat u volledig over kan inlichten.

Auteursrecht geschonden? Uw mediarecht advocaat biedt ondersteuning

Een veel voorkomend conflict is die van auteursrechtelijke bescherming. Door het ‘kopiëren en plakken’ van foto’s, video’s, content en andere media, zonder hier eigen rechten op te bezitten is strafbaar. Deze onrechtmatige publicaties vallen onder het mediarecht. De media advocaat weet hoe ruim omvattend het mediarecht is en dat ook bestuursrechtelijke vergunningen grip kunnen hebben op bepaalde situaties wanneer we spreken over rechtsvragen over media. In dit geval komt u ook in aanraking met het Commisariaat voor de Media. Bij CKH Advocaten kunt u terecht voor

Mediarecht en journalisten

Het publiceren van zaken binnen het mediarecht, waaronder geschreven stukken, fotografie, video opnames en andere media worden veelvuldig gerealiseerd door journalisten. Zij hanteren de exacte wijze waarop de publicatie verantwoord is en weten welke vrijheden zij daaraan mogen toekennen. Dankzij hun persvrijheid komt het in essentie vaak voor dat men in aanraking komt met journalisten. Een jurist media weet hier zorgvuldig mee om te gaan.

Het kan niet zo zijn dat uw naam wordt aangetast of dat uw media wordt misbruikt. Neem de privacy wet, het staat bij deze indirect gekoppeld aan het mediarecht. Journalisten mogen over u schrijven en publiceren, maar hierbij moet uw privacy zorgvuldig in acht worden genomen. Wanneer een journalist zaken publiceert over u die niet naar waarheid treden, zal onze mediarecht advocaat u terzijde staan in het proces.

Uw media- en entertainmentrecht advocaat

CKH Advocaten biedt een ruime expertise op het gebied van mediarecht. CKH Advocaten is een expert op het gebied social media, entertainment, muziek, film, televisie, boeken, tijdschriften en games. De merkenrecht advocaten van CKH geven sinds jaar en dag advies aan reclame-, ontwerp- en marketingbureaus en controleren of hun marketingplannen wettelijk zijn toegelaten. De in het media- en entertainmentrecht advocaten van CKH staan u ook bij wanneer u wordt geconfronteerd met een onrechtmatige publicatie over u, uw producten of uw onderneming.

Helaas kan uw reputatie al snel worden geschaad, waardoor expertise in het mediarecht gevraagd is. Naarmate er schade berokkend is aan u en uw betrokken zaken of producten is het de plicht aan de andere partij om schades te vergoeden. Hierbij kan aangifte doen een essentiële mogelijkheid bieden om laster, smaadschrift of smaad aan te kaarten.

Schakel uw mediarecht advocaat van CKH Advocaten in

Heeft u de expertise van een mediarecht advocaat nodig voor uw media conflict? CKH Advocaten helpt u graag met al uw rechtsvragen. U kunt het beste ons contactformulier invullen en uw situatie zo duidelijk mogelijk beschrijven. Naarmate wij deze ontvangen zullen wij zo spoedig mogelijk een reactie geven op uw situatie. Onze jurist media neemt dan contact met u op!

Mediarecht gebieden
Niets gevonden.

Onze Mediarecht specialisten

Niets gevonden.