Mediarecht

Home > Rechtsgebieden > Mediarecht

“AUTOMATIC

Een foto plaatsen op social media, kijken naar een film in de bioscoop, een tijdschrift lezen: het heeft allemaal te maken met media en entertainment. Door de snelle ontwikkeling van internet en social media zijn het mediarecht en het entertainmentrecht belangrijker dan ooit tevoren. De opkomst van social media en de snelle technologische ontwikkelingen van internet zorgen er ook voor dat de manier waarop wordt omgegaan met media en entertainment blijvend is veranderd. Een filmpje is al snel gemaakt en op social media gedeeld, wat negatieve gevolgen kan hebben voor zowel particulieren als ondernemingen.

Een uiting op internet, zoals het schrijven van een recensie of het uploaden van een filmpje, valt onder de vrijheid van meningsuiting. Als u of uw onderneming wordt geconfronteerd met negatieve publicatie of wanneer uw portret onrechtmatig wordt gebruikt, kunt u daartegen optreden. De vrijheid van meningsuiting is namelijk niet onbeperkt. Neem in zo’n geval contact op met CKH Advocaten. De in het media- en entertainmentrecht gespecialiseerde advocaten van CKH weten precies of, en zo ja hoe, u hiertegen kunt optreden.

Uw media- en entertainmentrecht advocaat

CKH Advocaten is een expert op het gebied social media, entertainment, muziek, film, televisie, boeken, tijdschriften en games. De merkenrecht advocaten van CKH geven sinds jaar en dag advies aan reclame-, ontwerp-en marketingbureaus en controleren of hun marketingplannen wettelijk zijn toegelaten. De in het media- en entertainmentrecht advocaten van CKH staan u ook bij wanneer u wordt geconfronteerd met een onrechtmatige publicatie over u, uw producten of uw onderneming.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


CKH Advocaten Hoorn

mr. K. Meijer

Advocaat

Bel ons direct! 072 511 40 32