AUTOMATIC HEADING
Arbeidsrecht is een dynamisch rechtsgebied: de belangen van werkgever en werknemer staan vaak haaks op elkaar en de partijen hebben veelal te maken met het ontslagrecht. Werkgever en werknemer doen er dan ook goed aan om te kiezen voor duidelijke arbeidscontracten en arbeidsvoorwaarden of, bij een zzp’er, een overeenkomst van opdracht. In ieder geval helderheid vooraf over de inhoud van de samenwerking om kostbare en langdurige gerechtelijke procedures achteraf te voorkomen. Onderwerpen als concurrentiebeding, ontslag op staande voet, ontslagvergoeding, transitievergoeding en vaststellingsovereenkomst zijn veel voorkomende onderwerpen binnen het arbeidsrecht en ontslagrecht en staan centraal bij een geschil tussen werkgever en werknemer.
Arbeidsrecht is meer
Arbeidsrecht is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan de beoordeling van een re-integratietraject en de arbeidsongeschiktheid van een werknemer, maar ook de advisering in geschillen over het disfunctioneren van een werknemer. Verder zien wij veel vraag naar het ondersteunen van een ondernemingsraad en het uitvoeren van een due diligence in het kader van een fusie of overname. Ook het begeleiden van een (collectieve) ontslagprocedure voor werkgevers om bedrijfseconomische redenen of een andere dringende reden, zoals diefstal of fraude.
Uw advocaat arbeidsrecht
In de afgelopen jaren zijn bepaalde zaken binnen het arbeidsrecht steeds belangrijker geworden. Voorbeelden zijn de betekenis en uitwerking van een cao, aanpassingen of wijzigingen van arbeidsvoorwaarden en de arbeidsrechtelijke gevolgen bij een fusie en overname. Zaken waarin wij, CKH advocaten, zeer ervaren en bedreven zijn. Daarnaast kan het arbeidsrecht en ontslagrecht ook betrekking hebben op geschillen met uitkeringsinstanties, zoals het UWV of de gemeente, ten aanzien van een ontslagaanvraag of een bezwaarschriftprocedure. Voor onze arbeidsrecht advocaten staan daarbij altijd de arbeidsrelatie en het belang van u als klant centraal.