Huurrecht & Bouwrecht

Binnen het huur- en bouwrecht zijn er ontzettend veel regels en bepalingen omtrent de overeenkomsten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer er schade is aan het pand, maar wat niet binnen de standaard verzekering valt? Of wat gebeurt er wanneer een huurder weigert te betalen? Eindeloos veel scenario’s zijn mogelijk, maar binnen het huur- en vastgoedrecht vinden onze gespecialiseerde advocaten altijd de uitkomst.

Juridisch advies nodig? Neem vandaag nog contact op!

Huurrecht advocaat en vastgoedrecht

Bent u op zoek naar advies over het vastgoedrecht en huurrecht? Bij CKH Advocaten staan onze deskundige advocaten klaar om u op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden met betrekking tot deze rechtsgebieden. Van advies tot procederen, wij helpen u verder.

Vastgoedrecht bij gebreken bouw huis/bedrijfspand

Bij vastgoedrecht denkt u wellicht aan een geschil bij de aan- of verkoop van uw woning of bedrijfspand. Vastgoedrecht behelst echter meer en omvat vrijwel alles wat te maken heeft met onroerend goed. Binnen dit rechtsgebied is juridische expertise noodzakelijk, gezien er vele juridische aspecten aan de orde komen zoals (ver)koop, pacht en projectontwikkeling. Geschillen binnen het vastgoedrecht gaan doorgaans over erfpacht, burenrecht, contracten, vergunningen, aansprakelijkheid, opstal en hypotheekrechten. U kunt bij ons terecht voor al deze verschillende disciplines.

Naast het vastgoedrecht zijn onze vastgoedadvocaten van CKH ook gespecialiseerd in het huur- en bouwrecht. Daarnaast staan zij de Verenigingen van Eigenaren (VvE) bij in geschillen binnen de VvE en begeleiden hen met het opstellen van huishoudelijke reglementen.

Huurrecht advocaat inschakelen

Het huurrecht en problemen die spelen binnen het huurrecht vallen onder de reikwijdte van het vastgoedrecht. De regels van het huurrecht zijn van toepassing wanneer er sprake is van een huurovereenkomst. De huurrechtwet omschrijft een huurovereenkomst als een overeenkomst (afspraak), waarbij de ene partij (verhuurder) zich verplicht om aan de andere partij (huurder) een zaak in gebruik te geven, terwijl de huurder verplicht is tot het doen van een tegenprestatie.

CKH Advocaten staat binnen het huurrecht zowel verhuurders, huurders alsmede onderhuurders bij, bijvoorbeeld wanneer er een geschil is over overlast, huurprijzen, een opzegging van de huurovereenkomst, wanbetaling en meer. In de meeste gevallen heeft u namelijk meer rechten dan u denkt. Onze huurrecht advocaat staat u ook bij wanneer u simpelweg een huurovereenkomst nodig heeft. Het is van belang dat de huurovereenkomst conform de wettelijke regels wordt opgesteld, maar ook aan uw wensen voldoet. Tot slot kunt u onze huurrecht advocaat ook inschakelen voor onderhandelingen over de voorwaarden waaronder men uiteindelijk gaat huren of verhuren.

Verborgen gebreken bij (ver)koop

Over een verborgen gebrek aan een verkochte woning ontstaan vaak geschillen. Het gaat hier om een gebrek waar de koper pas na de overdracht achterkomt. Wie is er nu aansprakelijk en kunt u een vergoeding eisen van de verkoper? Bij CKH Advocaten vindt u deskundige vastgoedrecht advocaten die u begeleiden in het lastige traject dat kan volgen.

Ditzelfde geldt voor geschillen in het bouwrecht. Onze vastgoedrecht advocaat toetst en stelt overeenkomsten op en kan op een correcte manier adviseren over de te nemen stappen. U bent zeker niet de eerste die bij de bouw van een pand op problemen stuit die eigenlijk voorkomen of snel verholpen konden worden. Schakel onze advocaten in en voorkom dat de bouw van uw pand wordt stilgelegd. Er op tijd bij zijn is ontzettend belangrijk, des te eerder kunnen we het probleem bij de wortel aanpakken. Dat voorkomt dat u maanden moet wachten op een besluit.

Vastleggen van hypotheekaktes door vastgoedrecht advocaat

Een hypotheekakte is een akte waarin staat dat er een huis als onderpand wordt gegeven aan de hypotheekverstrekker, in ruil voor een lening (de hypotheek). In de hypotheekakte staan verschillende zaken opgenomen zoals de hoogte van de hypothecaire inschrijving, de te betalen hypotheekrente, aflossingsmethode van de hypotheek, de verplichting om de woning te verzekeren en de algemene voorwaarden van de geldverstrekker.

Het vastleggen van hypotheekaktes is een ingewikkeld proces. Heeft u advies of begeleiding nodig bij vraagstukken over de hypotheekakte? Onze vastgoedrecht advocaten zijn bij uitstek de juiste personen die uw vragen over hypotheekaktes kunnen beantwoorden. Ze hebben jarenlange ervaring op het gebied van hypotheken en helpen u graag met deskundig advies over uw situatie.

Uw vastgoed en huurrechtadvocaat

Op het gebied van vastgoedrecht, huurrecht en bouwrecht is het belangrijk een goede adviseur te hebben die uw belangen voor ogen heeft. Bij CKH Advocaten vindt u gegarandeerd een vastgoed- of huurrechtspecialist die goed begrijpt wat voor impact een huurgeschil met zich mee kan brengen. Onze vastgoedrecht en huurrecht advocaten zorgen ervoor dat uw huurcontract goed in elkaar zit om problemen in de toekomst te voorkomen. Neem snel contact met ons op en maak een afspraak voor het beste huurrecht advies!

Huurrecht & Bouwrecht gebieden

Onze Huurrecht & Bouwrecht specialisten