Intellectueel Eigendomsrecht

Ondernemers hebben er vaak geen weet van, maar het intellectueel eigendom is doorgaans het meest waardevolle bezit van hun onderneming. Het intellectuele eigendomsrecht (IE) is een verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals teksten, foto’s, software, kunst, vormgeving, design, modellen, merken, handelsnamen, knowhow en uitvindingen. Deze intellectuele eigendomsrecht creaties worden beschermd door afzonderlijke wetten zoals het merkenrecht, handelsnaamrecht, auteursrecht (ook wel copyright genoemd), modellenrecht en octrooirecht (ook wel patenten genoemd).

Juridisch advies nodig? Neem vandaag nog contact op!

Bescherm uw intellectueel eigendomsrecht

Het is van groot belang om uw werk te beschermen via het intellectuele eigendomsrecht; of het nu gaat om uw merk, de naam van uw onderneming (handelsnaam), de vormgeving (model of auteursrecht) of de techniek (octrooi c.q. patent) achter uw product. Anderen kunnen uw creaties dan niet gebruiken zonder uw toestemming. Het beschermen van het eigendomsrecht vraagt om toewijding en doortastendheid. De intellectueel eigendomsrecht advocaten van CKH staan u dan ook met raad en daad terzijde bij het verkrijgen en handhaven van uw intellectuele eigendomsrecht.

Worden uw intellectuele eigendomsrechten geschonden? Er is sprake van inbreuk intellectueel eigendomsrecht wanneer iemand zonder toestemming van de rechthebbende handelingen verricht die exclusief zijn voorbehouden aan de rechthebbende. Dit kan verspreiding en verveelvoudiging zijn, exploitatie of gebruik. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het kopiëren van een boek of een cd, het plaatsen van foto’s of logo’s op een website zonder toestemming van de merkgerechtigde of het gebruik van een handelsnaam die al door een ander bedrijf wordt gebruikt.

Wij begrijpen als geen ander dat een inbreuk op uw intellectueel eigendomsrecht ingrijpende gevolgen kan hebben. Onze deskundige advocaten gaan dan ook tot het uiterste om ervoor te zorgen dat uw producten en diensten de allerbeste bescherming krijgen.

Uw intellectueel eigendomsrecht advocaat

Onze advocaten van de sectie intellectueel eigendomsrecht zijn gespecialiseerd in het voeren van inbreukzaken op het gebied van het merkenrecht, handelsnaamrecht, auteursrecht, modellenrecht en de slaafse nabootsing, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ook kunnen wij aangeven welke weg u dient te bewandelen in het geval van domeinnaamgeschillen.

Advocaat intellectueel eigendomsrecht inschakelen voor bijstand

De intellectueel eigendomsrecht advocaten van CKH kennen de wetgeving en bieden een efficiënte en praktische benadering wanneer uw intellectueel eigendomsrecht wordt geschonden of wanneer u wordt beschuldigd van inbreuk. Bovendien weten zij dat het maken van goede afspraken met uw zakenpartners veel onzekerheden kan wegnemen. Onze advocaten bieden daarom ook ondersteuning bij onderhandelingen over en het maken van licentie-, distributie-, agentuur- en franchiseovereenkomsten, algemene voorwaarden, overeenkomsten van opdracht (ovo) en marketingstrategieën.

Merkenbureau Registreermijnmerk

CKH Advocaten werkt nauw samen met het merkenbureau Registreermijnmerk. Het merkenbureau deponeert en registreert uw merken, logo’s, modellen en i-DEPOTS, waardoor u als ondernemer de gewenste bescherming verkrijgt. Ook kunt u ervoor kiezen om uw merkregistratie te verlengen en het merk te bewaken. Vraag nu hier kosteloos een merkonderzoek inclusief advies aan. De advocaten van de sectie intellectueel eigendom zorgen er vervolgens voor dat er doortastend wordt opgetreden in geval van inbreuk op deze rechten.

Kortom, bij ons vindt u een unieke combinatie van rechtsbescherming van al uw intellectueel eigendom onder één dak. Bovendien geniet u van een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde partners, zoals (buitenlandse) advocatenkantoren, merken- en modellen- en octrooibureaus.

Intellectueel Eigendomsrecht gebieden

Onze Intellectueel Eigendomsrecht specialisten

Niets gevonden.