mr. Y.V. Ridley (Yegor)

Advocaat

Voor sommigen lijkt het recht een stug, rigide systeem vol regels en restricties, maar voor mij is het een canvas. Een plek waar creativiteit op de vrije loop kan gaan. Als advocaat ben ik een kunstenaar en het wetboek is mijn palet. Het is een spel van nuances, van woorden en betekenissen, waarbij de kleinste details het verschil kunnen maken. Het intellectuele eigendomsrecht vormt daarbij mijn kwast. Het omvat niet alleen de pure logica van het recht, maar ook de grillige, onvoorspelbare wereld van innovatie, design, merken, auteursrecht en patenten. Het is een fascinerende combinatie die geen enkele dag hetzelfde maakt. Elk geval is een nieuw mysterie, wachtend om ontrafeld te worden. Elk idee kan de wereld veranderen. Ik beschouw het als een eer om samen te mogen werken met ondernemers, designers, uitvinders, schrijvers, creatieve geesten en collega’s met een visie.

Yegor is in 2022 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, met de specialisatie intellectuele eigendomsrecht, innovatie en technologie. Zo schreef hij zijn scriptie over rol van kunstmatige intelligentie in het licht van het uitvindproces. Tijdens zijn studie is hij bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest als juridisch medewerker op het gebied van intellectuele eigendomsrecht, privacy en ICT en heeft hij een half jaar aan Temple University in Philadelphia gestudeerd. Daarnaast heeft hij ook internationaal- en Europeesrechtelijke cursussen afgerond aan de Radboud Universiteit. Momenteel is hij auditor bij Urios, de Utrechtse studievereniging voor Europees en internationaal recht. Bij Yegor kunt u onder andere terecht voor vragen over merken, auteursrecht, handelsnamen, software, media, privacy, mededinging, (e)-commerce en algemeen contractenrecht.

  • Yegor is lid van de Vereniging voor Intellectuele Eigendom/AIPPI Nederland, AIPPI International en de Vereniging voor Jonge Privacy Advocaten Nederland/JPAN.

“Creativity requires the courage to let go of certainties”

ERIC FROMM

Gespecialiseerde rechtsgebieden