IN MEMORIAM LOUIS CASTELIJNS (1947-2021)

IN MEMORIAM LOUIS CASTELIJNS (1947-2021)

 

Bedroefd geven wij kennis dat in de nacht van donderdag op vrijdag (9 juli 2021) na een kort ziekbed is overleden Louis (A.W.J.) Castelijns. Louis is 74 jaar oud geworden.

Louis was één van de grondleggers van ons advocatenkantoor en heeft veel voor ons kantoor betekend. Een markante, warme en humorvolle persoonlijkheid. Een scherp, kundig en alom gerespecteerd advocaat, die grote betekenis heeft gehad voor de lokale, regionale en landelijke advocatuur. Zo vervulde hij bijvoorbeeld jarenlang de functie van Deken in het arrondissement Alkmaar van de Nederlandse orde van advocaten en was hij ook landelijk in die hoedanigheid actief.

Louis heeft daarnaast grote verdiensten gehad voor de Alkmaarse voetbaltrots AZ Alkmaar, waar hij zelfs enige tijd de functie van voorzitter vervulde totdat hij het stokje overdroeg aan Dirk Scheringa.

In een memorabel interview uit die tijd (1993) in dagblad ‘Trouw’ liet Louis zich ontvallen: “Het mag geen automatisme zijn, dat iemand met veel geld zich inkoopt in een vereniging, maar in de persoon Scheringa heb ik alle vertrouwen. In de juridische wereld bestaat de uitdrukking ‘de goede trouw moet worden verondersteld’”. Deze vertrouwensinschatting heeft AZ vervolgens geen windeieren gelegd.

In ieder geval was dat Louis ten voeten uit; bescheiden, toekomstgericht en pragmatisch. Een bestuurder, met een groot gevoel van inzicht en overzicht. En altijd juridische ‘oneliners’ gebruikend om zijn woorden kracht bij te zetten.

Marcus Tullius Cicero, een Romeins redenaar, advocaat en filosoof, zei ooit eens: “Ik heb geen spijt van mijn leven, omdat ik zo geleefd heb dat ik niet achtte vergeefs geboren te zijn”. Louis heeft deze wijze woorden zonder meer in praktijk gebracht. En zeker ook in onze (en zijn) advocatenpraktijk. Zoals Louis het zelf altijd zo treffend verwoordde: “de rechtsstaat moet gediend worden”.

Onze gedachten gaan aan uit naar zijn vrouw Ine, zijn kinderen en kleinkinderen. En allen die hem dierbaar waren.

Namens de Alkmaarse directie en alle overige collega’s van CKH Advocaten, in het bijzonder ook voormalig partner Theo Kaandorp,

Evert Hoekstra, Kees Meijer en Lars Vader.

 width=

Meer informatie?

Heeft advies of meer informatie nodig over dit onderwerp? Neem dan gerust en vrijblijvend contact op met CKH Advocaten.

Naam(Vereist)

Deze blog is geschreven door

Gerelateerde berichten