Privacyrecht & IT-Recht

Home > Rechtsgebieden > Privacyrecht & IT-Recht

AUTOMATIC HEADING

Internet en privacy, het is soms een lastige combinatie. Persoonsgegevens worden online eenvoudig verzameld, zijn veel geld waard en kunnen, als gevolg van internetcriminaliteit, op straat belanden. Privacyrecht, IT-recht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel AVG (voorheen:  de Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wpb) komen daarbij om de hoek kijken. Materie waar onze IT-advocaten/ICT-advocaten en privacy-advocaten zich maar al te graag in vastbijten en u uitermate goed van dienst kunnen zijn. Mocht u dus op zoek zijn naar een advocaat voor privacyrecht & IT-recht, dan bent u bij advocatenkantoor CKH Advocaten aan het juiste adres. Onze advocaten hebben ruime expertise en ervaring op het gebied van privacyrecht en IT-recht.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Persoonlijke gegevens (en foto’s), wil men over het algemeen niet met iedereen delen. Maar op internet ligt schending van privacy op de loer. De komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 (ter vervanging van de Wet Bescherming Persoonsgegevens) betekent in het privacyrecht een versterking en uitbreiding van de privacyrechten. Dit resulteert er toe dat de hoeveelheid regels groter is geworden en tevens ook complexer. Een van de gevolgen hiervan is dat het zorgt voor meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Voor uw organisatie is het dus ook van essentieel belang om hier rekening mee te houden. Privacyrecht en IT-recht is een vrij complex geheel van regels, waar u zelf makkelijk in verdwaald kunt raken. Hierdoor is het sterk aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Onze IT-advocaten/ICT-advocaten adviseren u graag op het gebied van privacyrecht en IT-recht.

Goed privacybeleid

In de praktijk zal er niet heel veel veranderen in het privacyrecht. Veel grotere organisaties krijgen weliswaar meer verantwoordelijkheden en de Autoriteit Persoonsgegevens krijgt een boetebevoegdheid, maar drastische wijzigingen zijn er verder niet. Het is voor websitehouders wel van groot belang om te voldoen aan de informatieplicht door een goed privacybeleid (die aan de huidige eisen voldoet) op hun website te publiceren. Ook moeten zij verzamelde persoonsgegevens zorgvuldig verwerken conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor particulieren geldt dat zij altijd alert moeten zijn op hoe hun persoonsgegevens worden verwerkt en of zij het daarmee eens zijn.

Uw privacy en ICT advocaat weet welke stappen u kunt nemen

De advocaten van CKH Advocaten die zijn gespecialiseerd in privacy-, media-, entertainment- en ICT-recht weten exact welke stappen u kunt nemen als zonder uw toestemming gebruik is gemaakt van uw persoons-, medische of financiële gegevens en wat u kunt doen in geval van een datalek of een ander privacyvraagstuk. Onze privacyrecht & IT-recht advocaten kunnen u uitstekend bijstaan op alle onderwerpen op het gebied van privacyrecht en IT-recht. De privacyrecht en IT-advocaten van CKH blijven bovendien op de hoogte van alle ontwikkelingen die zich voordoen rondom de wet- en regelgeving. Hierdoor komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan, waardoor u gegarandeerd bent van het feit dat u klaar bent voor de toekomst.

Privacyrecht en IT-recht advocaat inschakelen via CKH Advocaten

Mocht u nog vragen hebben over het inschakelen van de diensten van een advocaat voor IT-recht & privacyrecht bij CKH Advocaten, dan raden wij het u aan om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan altijd voor u paraat en helpen u graag verder met al uw vragen. U kunt via meerdere manieren met ons in contact komen. Ons kantoor in Alkmaar is telefonisch te bereiken door te bellen naar 072 511 40 32 . Om ons kantoor in Amsterdam te bereiken, kunt u bellen naar 020 792 01 22. Heeft u liever contact per e-mail? E-mail dan naar info@ckh-advocaten.nl. We staan u graag te woord!

Privacy

AUTOMATIC HEADING Persoonsgegevens zijn veel geld waard. Via apps, databanken en zoekmachines worden met die gegevens profielen van personen opgesteld zodat marketeers gericht kunnen adverteren. Technologische ontwikkelingen maken het voor organisaties ook nog eens eenvoudiger

Lees meer

IT-Recht

AUTOMATIC HEADING Door de voortgaande digitalisering en technologische ontwikkelingen op het gebied van communicatie in onze samenleving wordt het IT-recht (informatietechnologie) steeds belangrijker. Het IT-recht bestaat uit een complexe verzameling van wetten en jurisprudentie dat

Lees meer

Algemene Verordening Gegevensbescherming

AUTOMATIC HEADING (tot 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens) Het belang van privacy heeft door de snelle technologische ontwikkelingen een vogelvlucht genomen. Apps, zoekmachines, affiliates en phishing (internetcriminaliteit) hebben de maatschappij en economie sterk

Lees meer

Datalekken

Door technologische ontwikkelingen zijn nieuwe uitdagingen voor de bescherming van persoonsgegevens ontstaan. De mate waarin persoonsgegevens worden verwerkt en gedeeld, is gestegen. Ook worden persoonsgegevens steeds vaker wereldwijd bekend gemaakt. De technische ontwikkelingen zorgen er

Lees meer

Privacy Statement

AUTOMATIC HEADING Heeft u al een privacy statement op uw website gepubliceerd? Zo nee, doe dit dan zo snel mogelijk. Zo ja, laat uw privacy statement updaten. Onder de Wet bescherming persoonsgegevens is het namelijk

Lees meer

Disclaimer

AUTOMATIC HEADING Het staat doorgaans op een aparte pagina op een website: de disclaimer. Het is vaker regel dan uitzondering dat disclaimers op websites worden gepubliceerd. Maar wat is eigenlijk een disclaimer? En zou u

Lees meer


Onze specialisten op dit rechtsgebied

Bel ons direct! 072 511 40 32