I-Depot

I-depot

Loopt u rond met een goed idee? Wacht dan niet langer en laat uw idee vastleggen in een i-DEPOT. Dit is namelijk hét middel om bescherming te krijgen voor het door u bedachte idee voor een concept, product, dienst of bedrijf. Een idee beschermen middels het i-DEPOT kan voorkomen dat derden er met uw idee vandoor gaan. Voor een creatie waar veel tijd en moeite in is gestoken, kan het erg vervelend zijn als anderen hierop inbreuk maken.

Ideeën vastleggen in een i-DEPOT

Bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) kunt u op een betrouwbare en praktische manier uw ideeën of creaties vastleggen. Het kan gaan om een document, foto, muziek, format, software, ontwerp (design), concept en/of uitvinding. Een i-DEPOT is handig, omdat u daarmee kunt aantonen vanaf welk moment uw idee of creatie bestaat. Een i-DEPOT is of vormt geen intellectueel eigendomsrecht, zoals een merk, auteursrecht (copyright), model, tekening of octrooi (patent) dat wel zijn, maar een i-DEPOT is wel bij uitstek geschikt als bewijsmiddel om aan te tonen dat u op een bepaald moment iets heeft bedacht of gemaakt.

i-DEPOT openbaar maken?

Een i-DEPOT is in principe geheim. U kunt er ook voor kiezen om uw i-DEPOT openbaar te maken op i-D Space, zodat derden geen merk of model kunnen aanvragen met betrekking tot uw idee. Het openbaar maken van een i-DEPOT kan echter ook nadelig zijn. Het openbaar maken van uw idee kan er namelijk toe leiden dat u geen model of octrooi meer kunt aanvragen, omdat daarvoor vereist is dat het idee nieuw is. Neem contact op met de intellectueel eigendomsrecht advocaat van CKH Advocaten. Zij vertellen u graag meer over het i-DEPOT en hoe u uw ideeën en uitvindingen kunt vastleggen. Zij geven u advies over de vraag of het in uw geval verstandig is om uw i-DEPOT openbaar te maken of niet.

Kosten van een i-DEPOT

Het aanvragen van een i-DEPOT is niet gratis. Voor het aanvragen en vastleggen van uw ideeën kunt u terecht bij merkenbureau Registreermijnmerk. Vanuit daar kunt u de ideeën vast leggen bij het BBIE. Hiervoor betaalt u de eenmalige kosten van €150,- exclusief BTW. Hiermee is uw idee voor 5 jaar beschermd. Daarnaast is het ook mogelijk om een i-DEPOT abonnement af te sluiten waarbij verlengen mogelijk is en u geniet van diverse voordelen.

Uw idee beschermen

Wanneer u veel tijd, geld en energie steekt in een idee of creatie is het verstandig om deze te beschermen tegen inbreuk. Uw idee beschermen kan op verschillende manieren, waarbij u te maken kunt krijgen met meerdere rechtsvormen. Deze rechten vallen binnen het intellectueel eigendomsrecht. Denk aan het beschermen van ideeën en concepten aangaande muziek, grafische vormgeving, modellen, teksten, foto’s en meer.

Merkenbureau Registreermijnmerk

CKH Advocaten werkt nauw en intensief samen met merkenbureau Registreermijnmerk. Merkenbureau Registreermijnmerk legt uw ideeën vast in het i-DEPOT en de intellectueel eigendomsrecht advocaten van CKH Advocaten zorgen er vervolgens voor dat er daadkrachtig, snel en efficiënt wordt opgetreden in geval van inbreuk op deze rechten. Door deze bundeling van krachten wordt uw intellectueel eigendom optimaal beschermd.

Uw idee op correcte wijze registreren? Neem contact op

Wilt u uw creatieve ideeën vastleggen en goed laten beschermen? Of heeft u het vermoeden dat er inbreuk wordt gemaakt op uw idee of concept? Neem dan contact op met onze advocaten of raadpleeg voor verdere informatie merkenbureau Registreermijnmerk.

Neem contact met ons op

Naam(Vereist)

Onze I-Depot specialisten