AUTOMATIC HEADING

Loopt u rond met een goed idee? Wacht dan niet langer en laat uw idee vastleggen in een i-DEPOT.

Ideeën vastleggen in een i-DEPOT

Bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) kunt u op een betrouwbare en praktische manier uw ideeën of creaties vastleggen. Het kan gaan om een document, foto, muziek, format, software, ontwerp (design), concept en/of uitvinding. Een i-DEPOT is handig, omdat u daarmee kunt aantonen vanaf welk moment uw idee of creatie bestaat. Een i-DEPOT is of vormt geen intellectueel eigendomsrecht, zoals een merk, auteursrecht (copyright), model, tekening of octrooi (patent) dat wel zijn, maar een i-DEPOT is wel bij uitstek geschikt als bewijsmiddel om aan te tonen dat u op een bepaald moment iets heeft bedacht of gemaakt.

i-DEPOT openbaar maken?

Een i-DEPOT is in principe geheim. U kunt er ook voor kiezen om uw i-DEPOT openbaar te maken op i-D Space, zodat derden geen merk of model kunnen aanvragen met betrekking tot uw idee. Het openbaar maken van een i-DEPOT kan echter ook nadelig zijn. Het openbaar maken van uw idee kan er namelijk toe leiden dat u geen model of octrooi meer kunt aanvragen, omdat daarvoor vereist is dat het idee nieuw is. Neem contact op met de intellectueel eigendomsrecht advocaat van CKH Advocaten. Zij vertellen u graag meer over het i-DEPOT en hoe u uw ideeën en uitvindingen kunt vastleggen. Zij geven u advies over de vraag of het in uw geval verstandig is om uw i-DEPOT openbaar te maken of niet.

Merkenbureau Registreermijnmerk

CKH Advocaten werkt nauw en intensief samen met Merkenbureau Registreermijnmerk. Merkenbureau Registreermijnmerk legt uw ideeën vast in het i-DEPOT en de intellectueel eigendomsrecht advocaten van CKH zorgen er vervolgens voor dat er daadkrachtig, snel en efficiënt wordt opgetreden in geval van inbreuk op deze rechten. Door deze bundeling van krachten wordt uw intellectueel eigendom optimaal beschermd.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. K. Meijer

ADVOCAAT

Bel ons direct! 072 511 40 32