Personenrecht & Familierecht

Home > Rechtsgebieden > Personenrecht & Familierecht

De familierecht advocaat

(Echt)scheiding, ontbinding van het geregistreerd partnerschap, boedelverdeling, omgangsregelingen en alimentatie: dat regelt het personen- en familierecht. Het zijn zaken die mensen zeer persoonlijk raken en waar te midden van uiteenlopende emoties rationele beslissingen moeten worden genomen.

In zo’n situatie is het prettig te kunnen vertrouwen op de expertise van onze familierecht advocaten. Net als bij andere vertrouwde zaken binnen het personen- en familierecht, zoals naamswijziging, ouderlijk gezag, gerechtelijke vaststelling van het vaderschap en adoptie. Wij ondersteunen u in het proces en dragen zorg voor het behartigen van uw belangen. Zeker in emotioneel beladen zaken, kan dit voor u als betrokkene een zware opgave zijn. CKH Advocaten biedt u een betrouwbare en doelgerichte advocaat die gespecialiseerd is in het familierecht.

Begeleiding door de familierecht advocaat

Een familierecht advocaat is er om de belangen te behartigen van mensen die van elkaar willen scheiden of al gescheiden zijn. Dit kan bij ontbinding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn, maar ook bij beëindiging van een samenleving (met of zonder samenlevingscontract). De familierecht advocaat begeleidt en helpt om evenwicht te vinden tussen de emotionele en zakelijke kant. Zeker als minderjarige kinderen bij een scheiding betrokken zijn, moeten veel zaken worden geregeld waarbij de familierecht advocaat kan helpen. Goede begeleiding door een van onze familierecht advocaten draagt eraan bij dat financiële gevolgen bij een scheiding te overzien zijn. U kunt ook een beroep doen op het personenrecht en familierecht wanneer u een kind wilt erkennen of juist het ouderschap wilt ontkennen. Dergelijke geschillen worden in de armen gesloten van onze familierecht advocaat.

Naast dat een dergelijke situatie ingewikkeld en moeilijk kan zijn voor u als betrokkene. Zijn er vaak zowel materiële als immateriële zaken die vergeten worden of waar geen gezamenlijke overeenstemming wordt bereikt. Van verdeling over inboedel en vermogen tot de zorg en omgangsregeling. In de meest uiteenlopende situaties kan het kleinste voorwerp of detail de grootste problemen veroorzaken. Om weerstand en problemen te voorkomen, bemiddelen en begeleiden onze advocaten u door dit proces.

Familierecht advocaat na een scheiding

Wanneer u eenmaal gescheiden bent, kan het voorkomen dat u alsnog een beroep moet doen op het personen- en familierecht. Bij problemen die ontstaan ná een scheiding kunnen onze familierecht advocaten ook van betekenis zijn. Bijvoorbeeld als het mensen niet lukt afspraken te maken over de verdeling van vermogen of als er een verlaging of verhoging van alimentatie nodig is. Situaties waarbij u niet meer met de andere partij kunt of wilt communiceren, worden behandeld door onze familierecht advocaat.

Wat betreft kinderalimentatie zijn volgens het familierecht beide ouders verantwoordelijk voor de financiering van hun kind. Door een omgangsregeling volgens een correct plan op te stellen kunt u hier duidelijke afspraken over maken. Een zogeheten ouderschapsplan wordt door onze familierecht advocaat samen met u opgesteld. Hierin kunt u o.a. opnemen bij welke ouder het kind zal gaan wonen en welke afspraken er gemaakt zijn over eventuele bezoekdagen. Onze advocaat familierecht zal u tijdens het hele proces duidelijk op de hoogte stellen van alle wetten en mogelijkheden.

Mediation binnen het familierecht

Binnen het familierecht hoeft het niet altijd tot een juridisch proces te komen. Het liefste wilt u situaties waarbij u, na een breuk of geschil, gezamenlijk tot een oplossing komt die voor beide partijen positief en eerlijk uitpakt. Dit kan u beide een hoop tijd, geld en energie besparen, daar waar dit vaak een eenvoudigere oplossing is. Onze familierecht advocaten kunt u ook inzetten als mediator om zo een weg naar de rechtbank te voorkomen.

Heeft u een familierecht advocaat nodig? Neem contact op met ons

Voor alle situaties waar bijstand van een familierecht advocaat voor vereist is contact u ons per telefoon of per mail. Een van onze advocaten zal dan spoedig contact met u opnemen!

Scheiden

AUTOMATIC HEADING Bij een echtscheiding wordt een huwelijk tussen partners beëindigd. De (ex-)partners moeten als gevolg van de beëindiging van het huwelijk veel afspraken met elkaar maken. Bijvoorbeeld over de verdeling van het vermogen, het

Lees meer

Verdeling van Goederen

AUTOMATIC HEADING Per 1 januari 2018 is het niet langer zo dat wanneer partners géén huwelijkse voorwaarden bij de notaris hebben laten opstellen, zij automatisch in gemeenschap van goederen trouwen. Bij wie op of na

Lees meer

Alimentatie

AUTOMATIC HEADING Wanneer partners besluiten van elkaar te scheiden, kan het zijn dat er alimentatie moet worden betaald. Bij de ontbinding van een huwelijk of bij beëindiging van een geregistreerd partnerschap kan dit zowel partner-

Lees meer

Zorg en Omgangsregeling

Wat is een omgangsregeling? Een omgangsregeling voor kinderen is in de meeste situaties noodzakelijk om ervoor te zorgen dat beide ouders evenveel mogelijkheden krijgen om hun kinderen te blijven zien. Er worden zaken in meegenomen

Lees meer

Mediation

AUTOMATIC HEADING Mediation (bij scheiding) is tegenwoordig een veelgebruikt begrip. Maar wat betekent mediation nu precies? En wat doet een mediator? Bij mediation proberen partijen tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator.

Lees meer

Erfrecht

AUTOMATIC HEADING Een conflict over erfenis kan emotioneel uitputtend zijn. Het gaat vaak om familie, waarbij er al sprake is van een emotionele nasleep na overlijden. Verstandig is om met een erfrecht advocaat te bespreken

Lees meer


Onze specialisten op dit rechtsgebied

Bel ons direct! 072 511 40 32