AUTOMATIC HEADING

De term mediation wordt vandaag de dag vaak gebruikt. Maar wat betekent mediation nu precies? Bij mediation proberen partijen tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Partijen proberen zelf het conflict op te lossen door met elkaar te onderhandelen onder leiding van een onafhankelijke mediator.

Mediation advocaat

Als onafhankelijke mediator bij een echtscheiding kan bijvoorbeeld een mediation advocaat worden ingezet om een conflict op te lossen. Groot voordeel hiervan is, dat de afwikkeling van de echtscheiding vaak (veel) sneller wordt opgelost dan wanneer de rechter een knoop moet doorhakken. Dit kan voor partijen veel geld schelen. Daarnaast kan een mediationtraject met behulp van een mediation advocaat ervoor zorgen dat er een betere verstandhouding tussen partijen is dan wanneer een langdurige rechtszaak het conflict tussen partijen moet beslechten. Immers, doordat partijen zelf tot een oplossing komen, sluit deze oplossing vaak beter aan op de wensen van beide partijen. Voor partijen die van elkaar scheiden kan dit heel veel waard zijn wanneer bij de echtscheiding minderjarige kinderen zijn betrokken. Een mediation advocaat kan hierbij helpen.

Samen een oplossing zoeken

Mediation heeft alleen kans van slagen als beide partijen bereid zijn om echt naar een oplossing te zoeken. Dit betreft dan een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Het gaat er in dit geval niet zozeer om wie van de partijen er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar meer of er bereidheid is om een oplossing te zoeken die voor beide partijen redelijk is. Met hulp en advies van CKH Advocaten is een oplossing altijd dichtbij.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. K. Walburg

ADVOCAAT

Bel ons direct! 072 511 40 32