Arbeids- & Opdrachtovereenkomst

Arbeids- & Opdrachtovereenkomst

Elke ondernemer heeft te maken met openstaande facturen. Lastig, want het is voor ondernemers van belang om de cashflow constant te houden. Onze incassorecht advocaten staan u bij om openstaande facturen op een effectieve manier te incasseren. Een incasso-advocaat weet het juiste rechtsmiddel op het juiste moment toe te passen, want elke vordering of incasso kent een eigen achtergrond en aanpak.

Specialist in incassorecht

De incassoprocedure bestaat uit toepassing van verschillende rechtsmiddelen. Het incassotraject start bijna altijd met een sommatiebrief, waarin ook aanspraak wordt gemaakt op de wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten. Daarna kunt u kiezen uit verschillende rechtsmiddelen, waaronder het incasso kort geding, het leggen van conservatoir beslag en in sommige gevallen ook het aanvragen van het faillissement van de schuldenaar. Binnen het incassorecht staan u dus veel middelen ter beschikking, meer dan u misschien dacht. Daarom is het verstandig een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in incassorecht.

De aanpassingen en wijzigingen zijn in hoofdlijnen weergegeven met verschillende uitzonderingen en de mogelijkheid om hier bij cao vanaf te wijken. De opzegtermijn is tevens een belangrijk onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Daarnaast is de opzegtermijn bij wet geregeld, waarvan bij cao kan worden afgeweken.

0-uren contract

Een 0-uren contract kan soms voor onduidelijkheden zorgen bij werkgever of werknemer. Belangrijk is om te beseffen dat een 0-uren contract op een zeker moment een arbeidsovereenkomst kan worden met een vast aantal uren. Er wordt dan gekeken naar de arbeidsomvang. Neemt u gerust contact met een van onze arbeidsrecht advocaten als u hieromtrent vragen heeft.

Opdrachtovereenkomst

De opdrachtovereenkomst ziet voornamelijk op de zzp’er die werkzaamheden verricht anders dan op grond van een arbeidsovereenkomst. Bij een opdrachtovereenkomst bestaat er geen gezagsverhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Een gezagsverhouding is bij de arbeidsovereenkomst juist een essentieel onderdeel.
De praktijk leert dat een opdrachtovereenkomst op een zeker moment wel als arbeidsovereenkomst kan worden aangemerkt. Zeker als de gezagsverhouding tussen partijen verandert. Als opdrachtnemer kunt u belang hebben bij een arbeidsovereenkomst, omdat dit kan zorgen voor bepaalde inkomenszekerheden, maar u kunt ook onafhankelijk als zzp’er willen blijven werken.

Neem contact met ons op

Naam(Vereist)

Onze Arbeids- & Opdrachtovereenkomst specialisten