Overlast

Home > Rechtsgebieden > Burenrecht > Overlast

AUTOMATIC HEADING

Iedereen heeft wel eens overlast van zijn buren. Zeker als de buren een feestje geven, kan sprake zijn van geluidsoverlast door muziek. Maar wat is toelaatbaar? Veroorzaken de buren wekelijks geluidsoverlast door muziek, dan zult u het gesprek eens kunnen aangaan met uw buren. Mocht een gesprek niet (meer) werken, dan wordt vaak de politie gebeld. De feestvierders vinden dit altijd prachtig, de buren zijn wat minder blij.

Geluidsoverlast

Wanneer is daadwerkelijk sprake van overlast of geluidsoverlast? Voor geluidsoverlast geldt dat dit in de nachtelijke uren nihil dient te zijn (tussen 23.00 uur en 7.00 uur). Overdag moeten buren een zekere mate van geluidsoverlast toestaan. Denk bijvoorbeeld aan geluiden die u hoort doordat iemand van de trap loopt of als u en uw buren allebei gezellig in de eigen tuin zitten en je elkaar kunt horen. Een ander verhaal is het als u burenoverlast ervaart door beplanting, door geuren of doordat de buren telkens hun auto voor uw oprit parkeren. Overlast is er dus in alle soorten en maten. Zo kan ook sprake zijn van overlast van een winkel of kroeg in uw buurt.

Uw advocaat burenrecht

Kortdurende burenoverlast kan met goede afspraken – waarbij een van onze burenrecht advocaten u met raad en daad kan adviseren – meestal snel worden opgelost. Suddert de overlast van de buren al wat langer door, dan zien wij vaak dat er meer problemen zijn ontstaan. Die lossen wij graag voor u op. Neem gerust eens contact op met een van onze burenrecht advocaten.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. K. Walburg

ADVOCAAT

Bel ons direct! 072 511 40 32