Tuchtrecht

Home > Rechtsgebieden > Sportrecht > Tuchtrecht

Wie topsport of amateursport beoefent, krijgt automatisch te maken met het tuchtrecht. Alle nationale en internationale sportbonden hebben eigen regels. Aan deze regels, het tuchtrecht, moeten de sportbeoefenaars zich houden, zelfs als je Messi of Ronaldo heet. Ook voor hen gelden gele kaarten, rode kaarten, schorsingen, et cetera.

Doping

Het tuchtrecht speelt een grote rol binnen de internationale en nationale sportwereld en daarmee gaan grote belangen gepaard. Of een bepaalde speler wel of niet kan meedoen aan een wedstrijd kan op zowel professioneel als amateurniveau veel uitmaken. En dat geldt uiteraard ook voor sporters die individueel deelnemen aan wedstrijden, zoals wielrenners, gymnasten of tennissers.
Dopingaspecten spelen hierbij daarbij vaak een rol. Het tuchtrecht wordt steeds meer beheerst door doping, dopinggebruik en drugsgebruik. Dat maakt het tuchtrecht interessant, maar vooral ook ingewikkeld. Het vergt specialistische kennis en ervaring van de advocaat die een sporter, club of sportbond bijstaat in een tuchtzaak.

Onze sportrechtadvocaten begeleiden u in tuchtrechtzaken

De sportrechtadvocaten van CKH Advocaten zijn ervaren in het tuchtrecht en het adviseren en procederen in tuchtzaken. Regelmatig zijn onze sportrechtadvocaten betrokken bij geruchtmakende tuchtzaken. Onderhandelvaardigheden, kennis van en ervaring met het tuchtrecht van de desbetreffende sportbond en doelgericht optreden op het scherp van de snede: het zijn stuk voor stuk zaken die de sportrechtadvocaten van CKH advocaten beter beheersen dan wie dan ook. Adviseren en procederen in tuchtrechtzaken is hen op het lijf geschreven.

Wilt u meer weten over tuchtrecht? De sportrechtadvocaten van CKH staan u in graag met raad en daad bij.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. E. Hoekstra

ADVOCAAT

Bel ons direct! 072 511 40 32