Zaakwaarneming en zaakwaarnemers

Een zaakwaarnemer bij voetbal behartigt de belangen van een speler of club zonder dat hier per se een overeenkomst aan te pas komt. Hiervoor moet een zaakwaarnemer wel voldoen aan de redelijke grond. Zo zijn er nog veel meer verplichtingen en regels waar deze zich aan moet houden.

Zaakwaarnemers krijgen veel te maken met geschillen en conflicten. Een professionele advocaat van CKH met jarenlange ervaring in de voetbalsport kan hierbij adequaat ondersteuning bieden.

Zaakwaarneming van voetballers

Een zaakwaarnemer van een speler zoekt indien nodig een (nieuwe) club voor zijn cliënt en voert contractonderhandelingen namens zijn cliënt. Deze contractonderhandeling kunnen zowel met de huidige club als een nieuwe club van een speler zijn, maar een zaakwaarnemer kan ook handelen in het belang van een club.

Het is hierbij van belang dat de zaakwaarnemer voor voetballers willens en wetens de belangen behartigt van de speler. Hij moet op het moment van ingrijpen geweten hebben dat hij de belangen van de speler zou moeten behartigen.

Zaakwaarneming bij clubs

Bij zaakwaarneming namens een club liggen de taken anders dan als zaakwaarnemer van een voetballer. Namens een voetbalclub wordt dan gezocht naar één of meer potentiële spelers. Is er een interessante speler gevonden, dan zal de zaakwaarnemer namens de club proberen deze speler geïnteresseerd te krijgen in een overstap. In het bevestigende geval zal de zaakwaarnemer namens de club in onderhandeling treden om de overstap bewerkstelligd te krijgen.

Wanneer deze onderhandelingen spaak lopen of er een conflict ontstaat, komt onze ervaren advocaat in het spel. Zij helpen zowel voetballer, club als zaakwaarnemer op weg naar een succesvol proces.

Zaakwaarnemers en redelijke grond

Zaakwaarnemers krijgen te maken met redelijke grond wanneer zij de belangen willen behartigen van een speler of club. Redelijke grond houdt letterlijk in dat de zaakwaarneming redelijk moet zijn. Een rechter let er bij een zaak op in welke omstandigheden een zaakwaarnemer heeft gehandeld en of dit redelijkerwijs is gebeurd. De vermoedelijke wil van een speler of club speelt hier een grote rol bij.

Met een vermoedelijke wil wordt bedoeld dat er sprake moet zijn van een aantoonbare aanwijzing dat de speler of de club de zaakwaarnemer op het specifieke moment echt nodig had.  Is er geen redelijke grond voor een zaakwaarnemer bij voetbal? Dan kan worden bepaald dat gemaakte kosten ofwel voor de zaakwaarnemer ofwel voor de speler of club zijn.

Advocaten met jarenlange ervaring in de voetbalwereld

Zaakwaarneming is voor de sportrechtadvocaten van CKH Advocaten zeker niet vreemd. Zij onderhouden al jarenlang nauwe contacten binnen de voetbalwereld. Zowel op nationaal als internationaal niveau, met clubs en spelers. De sportrechtadvocaten van CKH Advocaten zijn daarnaast regelmatig betrokken geweest bij toonaangevende transfers en sponsordeals.

Onderhandelvaardigheden, kennis van- en ervaring met het opstellen van contracten en cliëntgericht optreden op het scherp van de snede; dat zijn stuk voor stuk zaken die de sportrechtadvocaten van CKH beter beheersen dan wie ook. Zaakwaarneming is hen op het lijf geschreven.

Maak een afspraak voor meer informatie

Speelt een conflict rondom zaakwaarneming een rol en wilt u gebruikmaken van de expertise van onze sportrechtadvocaten? Neem dan zo snel mogelijk contact op. Wij adviseren u graag over uw rechten en plichten.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialisten