Fusies & Overnames

Home > Rechtsgebieden > Ondernemingsrecht > Fusies & Overnames

AUTOMATIC HEADING

Fusies en overnames vormen een wezenlijk onderdeel van het ondernemingsrecht. De fusie- en overnamemarkt is namelijk altijd in beweging, dagelijks vinden er overnames van bedrijven of ondernemingen plaats.

Ervaren advocaten bij fusies en overname bedrijf

De actieve overnamemarkt vraagt om ervaren advocaten op het gebied van fusies en overname van bedrijven. Advocaten die weten wat het betekent wanneer u uw bedrijf of een bedrijfsonderdeel te koop wil zetten of wanneer u juist een bedrijf of bedrijfsonderdeel wil kopen. Advocaten die de overnamemarkt kennen en verstand hebben van bedrijfsovernames, fusies en overnames. Advocaten die goede contacten hebben met accountants, fiscalisten en valuators. Advocaten die bovendien partijen bij elkaar kunnen brengen en oog hebben voor details.

Uw advocaat ondernemingsrecht

Onze advocaten ondernemingsrecht voldoen volledig aan bovengenoemde eisen. Zij zijn zeer ervaren op het gebied van fusies en overnames, in het bijzonder bedrijfsovernames. Zij helpen u graag wanneer u besluit om uw bedrijf of bedrijfsonderdeel te koop te zetten en kunnen dat proces van A tot Z begeleiden. Van het opstellen van een informatiememorandum tot het uitvoeren van een verkopers- of kopers due diligence: zij beheersen het allemaal. Belangrijk, want het te koop aanbieden en de overname van een bedrijf kunnen gecompliceerd en veelomvattend zijn. Fusies en overnames worden vaak op het scherp van de snede uitonderhandeld, zowel aan de koper- als de verkoperskant.

Goede contacten bij financiers

Fusies en overnames gaan gepaard met financieringsvraagstukken. Wat is de koopprijs? Wie financiert de koopprijs? Is er extern kapitaal of aanvullende financiering noodzakelijk? Is de huisbankier bereid om hierin mee te denken? Onze ondernemingsrechtadvocaten hebben in ieder geval goede contacten bij de grote banken en ook bij investeerders die graag willen meedoen en participeren bij de overname van bedrijf of onderneming. Niet zelden maakt dit het beslissende verschil tussen het definitief kunnen doorgaan of het uiteindelijk afketsen van bedrijfsovernames.

Onze ondernemingsrechtadvocaten zijn dus met recht als dealmakers te kwalificeren. Harde onderhandelaars die succesvolle bedrijfsovernames tot stand kunnen brengen.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. E. Hoekstra

Advocaat

CKH Advocaten Amsterdam

mr. C. Hofmans

Advocaat

CKH Advocaten Alkmaar

mr. J.W.L. Vader

Advocaat

Bel ons direct! 072 511 40 32