Reorganisatie

Home > Rechtsgebieden > Ondernemingsrecht > Reorganisatie

AUTOMATIC HEADING

Soms moet u als ondernemer een beslissing nemen over de toekomst van uw bedrijf. Meestal als het enige tijd structureel slecht gaat, soms juist omdat de resultaten en de groei ‘door het dak gaan’. Een herstructurering of reorganisatie kan dan uitermate wenselijk zijn. Denk aan het maken van een doorstart na faillissement, een buitengerechtelijk akkoord aanbieden aan crediteuren, collectief ontslag en ontslagvergoeding, het aantrekken van een nieuwe of aanvullende financieringsvorm of het anders inrichten en optuigen van de organisatiestructuur (bijvoorbeeld het oprichten van tussenholdingen of licentie-BV’s, ontslag van werknemers). Stuk voor stuk maatregelen die ingrijpen in de wijze waarop de onderneming op dat moment wordt gedreven en is ingericht.

Wat komt er kijken bij een reorganisatie?

Bij een reorganisatie komt een herstructurering van taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en functies. Bijna altijd geldt dat een reorganisatie een ingrijpend proces is, waarbij de hele onderneming onder een vergrootglas wordt gelegd en waarbij er soms harde maatregelen moeten worden genomen. Zeker wanneer er jarenlang veel te weinig aandacht is besteed aan het doorvoeren van (strategische) veranderingen moet er soms ingrijpend worden gesneden in het personeelsbestand met alle negatieve gevolgen van dien (ontslag, opzegtermijn, ontslagvergoeding, etc.).
Onze ondernemingsrechtadvocaten adviseren om op gezette tijden aandacht te besteden aan het doorvoeren van structuur, zoals het optuigen van een holdingstructuur met werkmaatschappijen of het vastleggen van afspraken tussen aandeelhouders in een aandeelhoudersovereenkomst. Ook het regelmatig monitoren van de arbeidsovereenkomsten, reglementen, etc. is uiterst aanbevelenswaardig.

Uw advocaat ondernemingsrecht

Wilt u meer weten over reorganisatie en herstructurering? De ondernemingsrechtadvocaten van CKH staan u in ieder geval graag met raad en daad bij. Zij zijn ervaren in het traject van herstructurering en zij verdiepen zich in alle aspecten van uw onderneming. Zij denken met u mee, op juridisch, commercieel en zakelijk vlak. Daarbij werken zij samen met de advocaten van de sectie arbeidsrecht die vergaand specialistische kennis hebben op het gebied van ontslag, ontslagvergoeding, opzegtermijn en overleg met de Ondernemingsraad.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. E. Hoekstra

Advocaat

CKH Advocaten Amsterdam

mr. C. Hofmans

Advocaat

CKH Advocaten Alkmaar

mr. J.W.L. Vader

Advocaat

Bel ons direct! 072 511 40 32