Reorganisatie

Reorganisatie

Soms moet u als ondernemer een beslissing nemen over de toekomst van uw bedrijf. Meestal als het enige tijd structureel slecht gaat en soms juist omdat de resultaten en de groei ‘door het dak gaan’. Een herstructurering of reorganisatie kan dan uitermate wenselijk zijn. Denk aan het maken van een doorstart na faillissement, een buitengerechtelijk akkoord aanbieden aan crediteuren, collectief ontslag en ontslagvergoeding, het aantrekken van een nieuwe of aanvullende financieringsvorm of het anders inrichten en optuigen van de organisatiestructuur (bijvoorbeeld het oprichten van tussenholdings of licentie-BV’s en het ontslag van werknemers). Stuk voor stuk maatregelen die ingrijpen in de wijze waarop de onderneming op dat moment wordt gedreven en is ingericht.

Wat komt er kijken bij een reorganisatie?

Bij een reorganisatie is er sprake van een herstructurering van taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en functies. Bijna altijd geldt dat een reorganisatie een ingrijpend proces is, waarbij de hele onderneming onder een vergrootglas wordt gelegd en waarbij er soms harde maatregelen moeten worden genomen. Zeker wanneer er jarenlang veel te weinig aandacht is besteed aan het doorvoeren van (strategische) veranderingen moet er soms ingrijpend worden gesneden in het personeelsbestand met alle negatieve gevolgen van dien (ontslag, opzegtermijn, ontslagvergoeding, etc.).

Reorganisatie advocaat voor een succesvolle herstructurering

CKH Advocaten begrijpt dat een reorganisatie complex en moeilijk kan zijn. Onze ervaren ondernemingsrechtadvocaten begeleiden u in deze periode op deskundige wijze en adviseren om op gezette tijden aandacht te besteden aan het doorvoeren van structuur. Denk hierbij aan het optuigen van een holdingstructuur met werkmaatschappijen of het vastleggen van afspraken tussen aandeelhouders in een aandeelhoudersovereenkomst. Ook het regelmatig monitoren van o.a. de arbeidsovereenkomsten en reglementen is uiterst aanbevelenswaardig. Ook hierbij kunt u uiteraard rekenen op de expertise en het advies van onze reorganisatie advocaten.

De kracht van een advocaat reorganisatie

Onze ervaren advocaten weten dat een succesvolle reorganisatie vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en een doordacht plan. Gelukkig heeft ons juridisch team jarenlange ervaring op het gebied van reorganisatie en herstructurering. We zijn actief in verschillende branches, waardoor we de nodige expertise hebben opgebouwd. Onze reorganisatie advocaten brengen de bedrijfseconomische omstandigheden in kaart en voorzien u van professioneel advies bij het maken van moeilijke beslissingen. U kunt ons al inschakelen vanaf het moment dat u denkt aan reorganiseren.

Uw ervaren advocaat bij reorganisatie

Neemt u een reorganisatie advocaat van CKH Advocaten in de arm, dan weet u zeker dat u kunt rekenen op onze expertise en efficiënte, maar menselijke aanpak. We staan u graag met raad en daad bij. Onze advocaten zijn ervaren in het traject van herstructurering en verdiepen zich in alle aspecten van uw onderneming. We denken met u mee, op juridisch, commercieel en zakelijk vlak. Daarbij werken we samen met de advocaten van de sectie arbeidsrecht die vergaand specialistische kennis hebben op het gebied van ontslag, ontslagvergoeding, opzegtermijn en overleg met de Ondernemingsraad.

CKH Advocaten als uw herstructurering advocaat

Heeft u te maken met een reorganisatie of herstructurering en wilt u hierbij professionele begeleiding ontvangen van onze advocaten die gespecialiseerd zijn in reorganisatie? Onze advocaten ondersteunen u graag bij een gerechtelijke reorganisatie. Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen.

Neem contact met ons op

Naam(Vereist)

Onze Reorganisatie specialisten