AUTOMATIC HEADING

Persoonsgegevens zijn veel geld waard. Via apps, databanken en zoekmachines worden met die gegevens profielen van personen opgesteld zodat marketeers gericht kunnen adverteren. Technologische ontwikkelingen maken het voor organisaties ook nog eens eenvoudiger om persoonsgegevens te verwerken. De verwerking van persoonsgegevens zal daarom alleen maar in omvang toenemen. Dit betekent ook dat de kans op een datalek toeneemt. Daarnaast neemt ook de computercriminaliteit toe. Uw privacy staat op de tocht!

Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), van kracht op 25 mei 2018, vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens en moet particulieren beter beschermen tegen privacyinbreuken. Anders dan de Wet bescherming persoonsgegevens kent de AVG enkele strenge eisen waaraan organisaties moeten voldoen. Uit de praktijk blijkt dat nog niet alle organisaties weten hoe zij moeten omgaan met de strenge privacywetgeving. Zo dient u uw privacyverklaring en cookie policy aan te scherpen. Bovendien zijn de boetes hoger onder de AVG.

De privacy specialisten van CKH Advocaten

CKH Advocaten heeft specialistische kennis over privacygerelateerde vraagstukken en staat zowel ondernemingen als particulieren bij met advies en in procedures. Omdat CKH Advocaten een full-service kantoor is, werken diverse secties intensief met elkaar samen. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren en u voorzien van advies waarin wij oplossingen aanreiken over de wijze waarop u met de strenge privacywetgeving kunt omgaan.

Wilt u meer weten over het privacyrecht? De privacy advocaten van CKH Advocaten vertellen u graag meer over de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de cookie policy en privacyverklaring en de manier waarop organisaties persoonsgegevens moeten verwerken.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


CKH Advocaten Hoorn
Bel ons direct! 072 511 40 32