Licentieovereenkomsten

AUTOMATIC HEADING

Een licentieovereenkomst is een overeenkomst waarbij aan een derde toestemming wordt gegeven om gebruik te maken van uw intellectueel eigendomsrecht, zoals uw merk, model, auteursrecht en octrooi (patent). Heeft u bijvoorbeeld software ontwikkeld en staat u toe dat derden daar gebruik van mogen maken? Dan wordt deze toestemming een licentie genoemd. Het is van belang dat u heldere afspraken maakt over de voorwaarden waaronder u de toestemming verleent aan derden. Licentieovereenkomsten stellen u in staat om uw intellectueel eigendom te commercialiseren.

Inhoud van de licentieovereenkomst

De licentieovereenkomst bevat doorgaans enkele vaste onderdelen. Zo kan de licentieovereenkomst worden gesloten ten aanzien van een bepaald territorium of gebied. Daarnaast worden afspraken gemaakt over de duur, vergoeding, aansprakelijkheid en al dan niet exclusiviteit. Ook belangrijk: een licentieovereenkomst houdt nooit de overdracht van uw intellectueel eigendom in.

De contractenrecht advocaten van CKH Advocaten

Laat uw licentieovereenkomst opstellen door CKH Advocaten. De contractenrecht advocaten van CKH stellen dagelijks licentieovereenkomsten op. De contractenrecht advocaten van CKH denken met u mee en zijn daarom in staat om u te voorzien van helder advies over de inhoud van uw licentieovereenkomst. Zij geven ook aan wat mogelijke gevolgen zijn van de licentieovereenkomsten en wat u moet doen om geschillen te voorkomen. Neem daarom gerust eens vrijblijvend contact op met een van de contractenrecht advocaten van CKH Advocaten.


Onze specialisten op dit rechtsgebied


Advocaten Hoorn

mr. K. Meijer

ADVOCAAT

Bel ons direct! 072 511 40 32